Bu metrobüs acelenin ürünü

Bu metrobüs acelenin ürünü
Saadet Partisi'nin büyükşehir başkan adayı Bekaroğlu'ndan metrobüse eleştiri geldi. Ona göre bu "acele ürün"... Abone ol

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, metrobüsün acele yapılan bir yatırım olduğunu ileri sürerek, ''Doğru bir tercih ama raylı sistem yapmaması yanlış bir tercih. Normalde hafif raylı bir sistem olması gerekir'' dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Saadet Partisi Kağıthane Belediye Başkan Adayı Celal Çoban ile İstanbul Halk Otobüsleri Derneğini ziyaret eden Bekaroğlu, halk otobüsü işletmecilerinin sorunlarını dinledi.

Bekaroğlu, halk otobüsü taşımacılığı denildiğinde, ''otobüs sahipleri, şoförler, belediye, yönetim, İETT, halk'' gibi tarafların b Sohbet ulunduğunu belirterek, bir sıkıntı varsa, bütün tarafları dinleyerek, kimsenin hakkının kimseye geçmemesini sağlayarak çözmek gerektiğini söyledi.

Mehmet Bekaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Zaten yönetim de budur. Akbil ödemelerinde olduğu gibi bir uygulama yaparken adalet esas olmalı. Halk otobüslerinin akbil ödemeleri çok basit bir olay. Paranız yok, gecikmeli ödüyorsunuz. Bu da kabul edilemez. Akbil parasını vermeyince, bu adam taksite girince, faizini karşılıyor musun? Karşılamıyorsun. Bütün tarafları dinleyerek karar verebileceğiniz konuyu niye geciktiriyorsunuz.

Geçen gün Sayın Topbaş anlatıyor İETT ile ilgili. 'Zarar ediyoruz' diyor. Kimse de sormuyor 'Niye zarar ediyorsunuz?' diye. Nasıl hesaplıyorsun bu zararı sonra. 15 yıl vadeli aldığın kredilerin 15 sene sonraki faizini, halk otobüsü sahiplerine mi ödetiyorsun? Bu zararın hesabını nasıl yapıyorsun, bunu kimse bilmiyor. Çıkıp İETT'nin zarar ettiğini anlatması lazım. İETT ucuz taşımıyor. 'İETT yolcuyu ucuz taşıyor da, bunun için zarar ediyor' diye kimse iddia edemez bence. Ya kötü yönetiyorsun ya da bilmiyorsun bu işi. Bunun faturasını da vatandaşa çıkartamazsın.''

Bekaroğlu, geçmişte milli görüşün, belediyecilik anlayışında adaletli davranmanın nasıl olduğunu gösterdiğini ifade ederek, ''Kimse bize, 'Geçmişte bunlarla beraberdiniz' demesin. Evet bizimle beraberken, bizim belediye başkanımızken Tayyip Bey çok adaletli davranmıştı ama şimdi bizle beraber değil. Ayrı bir siyaset güdüyor, farklıyız'' görüşünü savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, yatırımlarının yüzde 80'ini ulaşıma ayırdığını ancak trafiğin 5 sene öncesine göre daha kötü olduğunu öne süren Bekaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, göreve geldiği ilk üç yıl boyunca bir şey yapmadığını iddia etti. Bekaroğlu, ''Sonra partisinin içinde bir şey oldu. Metrobüs, böyle acelenin ürünüdür. Doğru bir tercih ama raylı sistem yapmaması yanlış bir tercih. Normalde hafif raylı bir sistem olması gerekir'' dedi.

Bekaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, gösterişli törenler yaptığını, bu törenlere katılan sanatçılar için 40-50 bin TL para harcadığını ileri sürdü.



Kategori : GÜNCEL