10 kuruşa verdiler yine alıcı bulamadılar

  • Ana Sayfa
  • 10 kuruşa verdiler yine alıcı bulamadılar
10 kuruşa verdiler yine alıcı bulamadılar
Lahana üreten çiftçiler dertli mi dertli... Kilosunu 10 kuruşa kadar indirdiler ama yine alıcı bulamadılar. Lahanaler tarlada çürüyor. Abone ol

Gölmarmara Ziraat Odası Başkanı Erdal Ziyan, ilçede 5 bin dönüm alana ekili lahananın tarlada kaldığını ve alıcı beklediğini söyledi.

Ziyan,  hasada hazır durumda bekleyen 5 bin dönüm lahanaya alıcı çıkmadığını belirterek, bir kaç g vermont seo üne kadar satılamadığı taktirde çiftçilerin zarar edeceğini kaydetti. Ürünün hasat edilemediğini ve bir kaç güne kadar alıcı çıkmadığı taktirde ürünün tarlada çürümeye bırakılacağını ifade eden Ziyan, ''Ürünün bir kaç gün daha tarlada beklemeye tahammülü yok. Ekonomik değeri tükenmek üzere. Kilogramı 10 kuruşa bile alıcı bulamıyoruz. Üreticiler 10 kuruşa bile razı ama alıcı yok. Tüccarlara duyurulur'' dedi.

Öncelikle Bursa ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok iline Gölmarmara'dan lahana gönderdiklerini ifade eden Ziyan, geçen yıla oranla ilçede üçte bir oranında daha az kışlık sebze dikildiğini, ancak fiyatların buna rağmen geçen yılın altında kaldığını savundu.

Üreticilerden Ali Özden, alıcı bulamadıkları için zarar ettiklerini ifade ederek, yetkililerden kendilerine destek olmalarını istedi. Yazın karpuz ektiklerini, ancak umduklarını bulamadıklarını anlatan Özden, ''Geçen yıllarda dönüm başına 500-600 lira fiyat istiyorduk. Şimdi dönümüne 250 lira veren yok. 50 dönümlük tarlaya 200 lira kira ödüyorum. Zararın neresinden dönersek kardır diyerek, kaç lira verirlerse lahanaları satmaya hazırım'' dedi.



Kategori : GÜNCEL