New Yorkta kepenk indiren indirene

  • Ana Sayfa
  • New Yorkta kepenk indiren indirene
New Yorkta kepenk indiren indirene
Dünyanın finans ve iş merkezi sayılan New York'ta 700 bin metrekarelik alan, kötü giden ticari işler nedeniyle terk edildi.Abone ol

JP Morgan, Citigroup, iflas eden Lehman Brothers ve rakiplerinin New York’ta kapladığı alan yaklaşık olarak 400 bin metrekare.

ABD’de başlayan durgu ersağ nedir nluk kredi krizi ile 177 bin bankacı, broker ve sigortacı işinden oldu. Kapanan ve küçülmeye giden iş yerleri ile Manhattan adasında 330 bin metre kare alanın yüzde 40’a yakını devredildi ve boş bekliyor.

Moody’s ekonomisti Marisa Di Natale birçok sektörün New York’u terk ettiğini söylerken, bölgede emlak piyasasının düzelmesi için 2010’u beklediklerinin de altını çiziyor. Yaşanan gelişmeler ile New York’ta emlak fiyatları yüzde 5’e yakın düşüş göstererek 2004’teki seviyelerine geriledi.

2003 yılında şehirde 130 bin metrekarelik devredilebilir alan olduğunu kaydeden emlak brokerı Richard Ellis gelinen seviyeler ile bu rekorun kırılabileceği inancında.

2009 ikinci ayı itibariyle Manhattan’da 4 milyon metrekare uygun alan olduğunu belirten Ellis ticari anlamda ofis kiralarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 gerilediğini de vurguluyor.



Kategori : GÜNCEL