Ayışığı toplu seks yaptırıyor

  • Ana Sayfa
  • Ayışığı toplu seks yaptırıyor
Ayışığı toplu seks yaptırıyor
Ayışığının sayısız aşığa ilham verdiği bilinen bir gerçektir. Ama sadece ilham vermiyor, mercanlara toplu seks bile yaptırıyor. Abone ol

Bilim adamlarınca yürütülen son araştırmalar ayışığının yalnızca insanlar üzerinde değil; hayvanlar üzerinde de etkili olduğunu ortaya çıkardı.

Avusturalya’da mercanlar üzerinde yapılan bu araştırma her baharda milyonlarca m seo ercan sperm ve yumurtasının denize yayıldığını bunun da tam olarak dolunaydan hemen sonraki döneme rastladığını ortaya çıkardı.

Bilim adamları beyinleri ve görme duyuları olmayan bu canlıların nasıl olup da aynı anda üreme sürecine başladıklarını anlamak için uzun süre kafa yorduktan sonra buna sebep olanın mercanların DNA’sında bulunan ve ayışığını algılamayı sağlayan bir gen olduğunu keşfettiler.

CRY2 adı verilen bu gen en çok dolunay zamanlarında aktifleşiyor. Bu da mercanların üreme zincirini başlatıyor.

Queenisland Üniversitesi’nden deniz bilimci Ove Hoegh-Guldberg’e göre: “Mercanlar gündüzleri denizin derinliklerinde geceleri ise yüzeyde dolanarak güneş ışığından uzak ama ayışığıyla temas halinde oluyorlar. Böylece ayışığından aldıkları mesajla biyolojik saatlerini ayarlayarak doğru zamanda doğru şeyler yapıyorlar.”

Bu araştırma mercanlarla insanlar arasında kurulması muhtemel ilginç bağları da beraberinde getirdi. Uzmanlara göre mercanlarla insanların DNA’larındaki benzerlik onların uzak da olsa aynı soydan geliyor olabilme ihtimalini ortaya çıkardı.



Kategori : GÜNCEL