ABDnin en çok zarar eden şirketi

  • Ana Sayfa
  • ABDnin en çok zarar eden şirketi
ABDnin en çok zarar eden şirketi
Amerika'da en büyük zararı AIG yaptı... American International Group'un hisse başına olan zararı akıllara zarar... Abone ol

American International Group (AIG), geçen yıl 4. çeyrekte 61,7 milyar dolar, bir başka ifadeyle hisse başına 22,95 dolar zarar açıkladı.

Böylece, ABD'li bir şirketin bir çeyrekteki en büyük zararı kaydedilmiş oldu. Daha önce Time Warner şi seo rketi 2002 yılında bir çeyrekte 54 milyar dolar zarar açıklamıştı.

Öte yandan, ABD Hazinesi ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) ortak açıklamasında, hükümetten geçen yıl iki kez yardım alan sigorta şirketi American International Group'un (AIG), 30 milyar dolar daha alacağı açıklandı.

Açıklamada, AIG'nin ''sistemik risk'' taşıdığı, bunun için de hükümetin şirkete destek olması gerektiği belirtilerek, bu sayede, tüm sisteme zarar verebilecek muhtemel sorunların engellenebileceği ifade edildi.

Açıklamada, AIG'nin, ABD ekonomisi ve mali sistem açısından çok önemli olduğu ve yardım gerektiğine işaret edilirken, gerekirse, başka yardım yapılma olasılığı da bulunduğu kaydedildi.

Bu arada, AIG, Fed'in kredi hattından kullandığı 38 milyar doları geri ödemesini faiziyle birlikte nakit olarak ödemek yerine, Asya merkezli 50 ülkede operasyonları bulunan American International Assurance Co. ve American Life Insurance Co'nun hisseleriyle yapacak.

ABD hükümetinden geçen yıl 150 milyar dolar yardım alan AIG, 2008 yılının üçüncü çeyreğindeki zararı ise 24,5 milyar olmuştu.



Kategori : EKONOMİ