Bakıcısından kaçarken öldü!

  • Ana Sayfa
  • Bakıcısından kaçarken öldü!
Bakıcısından kaçarken öldü!
Yaşlı kadın bakıcısından kaçmaya çalışıyordu. Aceleyle apartmandan çıkmaya çalışırken ayağı kayıp düştü ve bir daha gözlerini açamadı. Abone ol

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, bakıcısından izinsiz olarak evden çıkan Alzhemier hastası yaşlı kadın, apartmanın merdivenlerinden düşerek öldü.

Edinilen bilgiye göre, Kayhan Mahal seo lesi Selçukhatun Caddesi'nde ikamet eden Alzhemier hastası Cevriye Ağacan (81), bakıcısından habersiz dışarı çıkmak istedi. Apartmanın önündeki merdivenlerden dengesini kaybederek düşen Ağacan, olay yerinde hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, yaşlı kadının sık sık evden kaçmaya çalıştığını söyledi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Öte yandan Alzheimer hastalığı olanların ev içinde defalarca düştüğüne dikkat çeken uzmanlar, düşme riskinin azaltılabileceğini söylüyor.

Evi mümkün olduğunca tehli­kelerden uzak bir hale getirmek gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, "Özellikle basamak ve girişlerindeki gevşek veya yırtılmış halılar, gevşek paspaslar, fazlasıyla cilalanmış zeminler, kırılmış veya gevşemiş merdiven kolları, yetersiz merdiven parmaklıkları, gelişigüzel uzanan elektrik kabloları bu hastalar için tehlikelidir." uyarısında bulunuyor.



Kategori : GÜNCEL