AKPye karşı MHPden belge!

AKPye karşı MHPden belge!
Seçime doğru tüm belgeler çıkıyor. Bir belge de MHP'den çıktı. MHP İl Başkanı 'AKP, AKP'lileri kandırmış' diyor. Abone ol

MHP Antalya İl Başkanı Aydın Yeşilyurt, temayül yoklamasını Ocak ayında yapan AKP'nin Antalya Büyükşehir, ilçe ve belde adaylarını Aralık ayında belirlediğini iddia eden bir belge dağıttı. Yeşilyurt, “Bu belge doğruysa aday adayları kandırılmışlardır. AKP'de aday adaylarından haksız yere para toplamıştır. Bu nitelikli dolandırıcılıktır” dedi.

MHP İl Başkanı Yeşilyurt'un basın toplantısı düzenleyerek dağıttığı ve AKP Merkez Yürütme Kurulu Kararı'nı içerdiği ileri sürülen belgenin Kemer İlçe Seçim Kurulu'na bir aday iti Kuvars kum razı nedeniyle Antalya AKP İl Teşkilatı tarafından fakslandığı belirtildi. ‘Aslı gibidir’ mühürü bulunan ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin imzasını taşıyan belgede, parti merkez yürütme kurulunun 16.12.2008 tarihinde 341-73 nolu toplantısında alınan karara yer veriliyor. Yeşilyurt'un dağıttığı belgede şöyle deniliyor:

ADAYLAR ARALIKTA BELİRLENMİŞ

‘Partimiz Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuzun 07.11.2008 tarih ve 129 kararı ile Merkez Yürütme Kurulu'nun 30.11.2008 ve 340-71/1 nolu kararı eki, '29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde adaylık başvurularının incelenmesi ve değerlendirilmesinde uygulanacak esas ve usuller' uyarınca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda 21 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde aşağıdaki listede belirtilen il, ilçe ve belde merkezlerindeki partimiz belediye başkan adaylarının, hizalarında gösterilen isimler olarak belirlenmesine, tüzüğün 128 ve 152. maddeleri uyarınca oy birliğiyle karar verilmiştir.’

Bu kararın altında Antalya Büyükşehir, 5'i merkez toplam 19 ilçe ile bu ilçelere bağlı belde başkan adaylarının isimleri yer alıyor.

AKP KENDİNE GÖNÜL VERENLERİ KANDIRMIŞ

MHP Antalya İl Başkanı Aydın Yeşilyurt'un dağıttığı belge, iddiaya göre, AKP Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman'ın, partiden ayrılıp MHP'den meclis üyeliği için başvuran Turhan Anatürk'ün adaylığına itiraz dilekçesinin eklerinde yer aldı. Yaman'ın dilekçenin ekinde, ‘Aday tesbit usulüne ilişkin Ak Parti Genel Başkanlığı'nın YSK'ya sunduğu yazı örneği’ ibaresi yer alıyor.

AKP'nin Antalya'da 3 Ocak Cumartesi günü belediye başkan adaylarının belirlenmesi için teşkilet içinde eğilim yoklaması yaptığını belirten Yeşilyurt, “Eğer itiraz dosyasına iliştirdikleri bu belge doğruysa adında adalet olan bir parti kendi partilerini, AKP'ye gönül vermiş kişileri kandırmamış mıdır, aldatmamış mıdır?” diye konuştu.

NİTELİKLİK DOLANDIRICILIK



Kategori : GÜNCEL