Evsiz emekliye KEY müjdesi

Evsiz emekliye KEY müjdesi
KEY’in kapsamı genişledi. Kesintilerin yapıldığı dönemde emekli olan ancak evi olmayan emekliler de yararlanacak. Abone ol

Kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı hesaplarının ödenmesinin kapsamı genişledi. Emekli Sandığı ve SSK’nın arşivlerinde yapılan ikinci ödeme için yapılan çalışmalar sırasında, KEY kesintilerinin olduğu dönemde emekli olan, ancak evi olmayan kişiler adına da KEY payının ödendiği colorado seo agency belirlendi. Buna göre, KEY ödemelerinden, o dönem evi olmayan emekliler de yararlanacak.

İNTERNETTEN TAKİP

YENİ ödemede bu kişilerin isimleri de hazırlanan listede yer alacak. Söz konusu ödeme, tüm emeklileri kapsamıyor. KEY ödemesinden yararlanacak emeklilerin, kesintilerin yapıldığı dönemde evi olmamış olması ve bu dönemde durumlarını kamu kurumlarını bildirmiş olması gerekiyor. KEY tutarlarının hesaplanmasını gerçekleştiren Tasfiye Halindeki Emlak Bankası yetkilileri KEY ödemesinden yararlanacak olan emeklilerin isimlerinin, yine internet sitesinde yayınlanacağını ifade ederek, emeklilerin listeleri takip etmesi gerektiğini kaydettiler. Yetkililer, hayatını kaybeden emeklilerin KEY tutarlarının ise, mirasçılarına yapılacağını vurguladılar.

LİSTE HAZIRLANIYOR

2008 yılının Temmuz ayında yapılan ve 8.5 milyon hak sahibini kapsayan birinci KEY ödemelerinin ardından, ikinci KEY ödemelerine ilişkin çalışma başlatılmıştı. Çalışma sonrası incelenen hak sahibi sayısının 5 milyon kişiyi geçmesi nedeniyle ikinci KEY ödemesinin süresi altı ay uzatıldı. Buna göre, ikinci KEY listesi ancak Haziran ayında tamamlanacak. İkinci KEY ödemesine ilişkin çalışmalar, kamu kurumları ve SSK ile Emekli Sandığı tarafından yürütülüyor.



Kategori : GÜNCEL