Emekli aylıkları daha hızlı bağlanacak

  • Ana Sayfa
  • Emekli aylıkları daha hızlı bağlanacak
Emekli aylıkları daha hızlı bağlanacak
Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalıların, emekli aylığı bağlama süresini en aza indirmek için bir dizi tedbir aldı. Abone ol

Alınan bilgiye göre, emekli aylığı bağlama sürelerinin kısaltılması konusunda bir süredir çalışma yapan kurum, bu konuda alınacak tedbirlerle ilgili genelge hazırladı.

''Aylık Bağlama Sürelerinin Kısaltılması'' konulu genelge, kurumun merkez ve taşra teşkilatına gönderildi.

Genelgede, sigortalı ve hak sahiplerine gelir ve aylık bağlanması işlemlerinin kurumun temel misyonları arasında yer aldığı belirtildi.

Hızlı, etkin ve verimli hizmet sunumu gerçekleştirilmesi amacıyla aylık bağlama sürelerinin kısaltılmasına yönelik tedbirler alınarak bunların takibinin yapıldığı ebay seo ifade edilen genelgede, ancak Sosyal Güvenlik Reformu ve yapılanma çalışmalarında aylık bağlama sürelerinin istenilen düzeye gelmediği, bu durumun da sigortalıların sızlanma ve şikayetlerine neden olduğuna yer verildi.

Genelgede, bu nedenle söz konusu olumsuzlukların giderilmesi, iş ve işlemlerde yeknesaklığın sağlanması ve gelir/aylık bağlama sürelerinin en aza indirilmesiyle ilgili bir dizi tedbir alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Buna göre, Sigortalı Tescil ve Hizmet, Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanlıkları ile kurumun il ve merkez müdürlüklerindeki uzantısı olan tahsise hazırlık, tahsis ve tahsis sonrası servislerinin uzantıları taşra teşkilatında oluşturulacak ve fiziki imkanlar dahilinde birleşme en kısa sürede sonuçlandırılacak.

Fiziki imkanların elverişli olmaması durumunda tahsis birimleri arasında gereksiz havale ve yazışma yapılmadan aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacak.

Rehberlik servisi bulunmayan sosyal güvenlik il/merkez müdürlükleri, sigortalı, emekli ve hak sahiplerinin gerek servislere çıkılmadan yapılabilecek işlemlerinin sonuçlandırılması, gerekse bunların doğrudan tahsis servislerine gelmesi nedeniyle meydana gelen zaman kaybının önlenmesi amacıyla ivedilikle rehberlik servisi oluşturacak. Rehberlik hizmetlerinin etkin ve verimli olması için azami gayret gösterilecek.

Kurum içi hizmet toplama ve iptal-ipka (İpka:Yerinde, önceki durumunda bırakmak) işlemlerinde diğer ünitelerden gelen yazılar bekletilmeksizin cevaplandırılacak. Bu amaçla ilgili servisler yeterli personel ve donanım ile takviye edilecek, cevabı geciken yazıların tespiti halinde tekit işlemi yapılacak ve ünite amirlerince cevabı geciken yazıların takip edilecek.

Sigortalı tescil kütüklerinin güncel tutulması amacıyla ilk ve tekrar işe giriş bildirgelerinin tescil kütüğüne aktarılması ile 1950-1992 arası döneme ait iptal-ipka işlemleri 30 Ağustos 2009 tarihine kadar sonuçlandırılacak. Aylık bağlama işlemlerinde ünitelerde bulunmayan ilk işe giriş bildirgelerinin öncelikle Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığından temin edilmesi yoluna gidilecek.



Kategori : GÜNCEL