Sigorta devi AIGe dolar yağacak

Sigorta devi AIGe dolar yağacak
ABD hükümeti, şirket faaliyetleri tarihinde görülen en büyük çeyrek dönem zararını açıklamaya hazırlanan AİG'e yardım edecek.Abone ol

ABD hükümeti, şirket faaliyetleri tarihinde görülen en büyük çeyrek dönem zararını açıklamaya hazırlanan sigorta şirketi American International Group'a (AIG) 30 milyar dolar daha seo yardım edecek.

Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, AIG yönetim kurulunun, ABD devletinin imtiyazlı hisselere yapacağı yatırımlarında daha hafif şartların yer alması ve hükümetin sağladığı kredi hatlarında daha düşük faiz uygulanması yönünde karar aldığını belirttiler.

Konu hakkındaki ayrıntılar, AIG'nin bugün 60 milyar dolar civarında zarar açıklayacağı dördüncü çeyrek sonuçlarıyla eş zamanlı olarak duyurulacak.

ABD hükümetinin bugün atacağı adımla, bir zamanlar piyasa değeri olarak dünyanın en büyük sigorta şirketi olan ve global yayılımı nedeniyle sebebiyle iflas edemeyecek kadar büyük olduğu düşünülen AIG'yi devlet üçüncü kez kurtarmış olacak.

Analistler, 300 milyar dolar büyüklüğünde varlığa dayalı menkul kıymet ve diğer enstrümana garanti veren AIG'nin iflasını isteyecek duruma onuma gelmesine izin verilmesinin, global finans sistemine yapacağı etkilerin yıkıcı olabileceğini belirtiyorlar.



Kategori : EKONOMİ