İsrailli askerin ölüm itirafları

  • Ana Sayfa
  • İsrailli askerin ölüm itirafları
İsrailli askerin ölüm itirafları
İsrailli bir asker yıllar sonra Filistinlileri nasıl öldürdüğünü ve kurulan ölüm timlerini anlattı. İşte o itiraflar;Abone ol

İsrail'in Filistinlilere karşı kurduğu öne sürülen ölüm timlerinden birinin mensubu, İngiliz gazetesi The Independent on Sunday'e pusuya düşürdüğü iki Filistinli militan ve onların öldürülüşüne tanık olan iki kişiyi nasıl öldürdüğünü anlattı.

Independent gazetesi, 8 yıl önce, İntifada'nın başlarında yaşanan olayın, itirafın sahibi ke seo skin nişancı İsrail askerinin psikolojik sorunlar yaşamasına yol açtığını ve askerin bu infazla ilgili olarak hala anne ve babasına bir şey anlatmadığını yazdı.

Filistinlilerin İntifada başlatmasının ardından suikastların İsrail ordusunun en sık başvurduğu silahlardan biri haline geldiğini belirten asker, özellikle gözaltı ve tutuklamaların giderek güçleştiği Gazze ve sonra da Batı Şeria'da bu yönteme sıkça başvurulduğunu belirtti.

The Independent gazetesine İsrail askerlerinin itiraflarını veren ''Breaking the Silence'' (Sessizliğin Bozulması) adlı sivil toplum kuruluşu aracılığıyla konuşan İsrail askerinin bu itirafı, İsrail ordusunun hedef belirleyerek infazda bulunduğuna dair iddiaların ilk kez birinci ağızdan itirafı olarak kabul ediliyor.

ÖLDÜRDÜ, TEBRİK ALDI

Gazete, itirafın sahibi olan askerin kimliğinin, İsrail dışında tutuklanması ihtimalini ortaya çıkaracağı için gizli tutulduğunu bildirdi. Halen 30 yaşlarında olan eski askerin askerlikten ayrılıp Tel Aviv civarında sivil bir hayat yaşadığını kaydeden gazete, askerin öldürdüğü iki militanın isimlerinin Cemal Abdürrezzak ve Avni Duheyr olduklarını belirtti.

Eski asker, bir tutuklama operasyonu diye başlayan operasyonda, üstlerinin emriyle 4 kişiyi öldürdüklerini ve ardından komutanlarının kendilerine dönemin Başbakan ve Genelkurmay Başkanının kutlama mesajlarını ilettiklerini söyledi.



Kategori : DÜNYA