Bahçeli Ereğlide destek istedi

Bahçeli Ereğlide destek istedi
Bahçeli, Mersin dönüşü Ereğli'de halka seslendi. Adayı için destek isteyen Bahçeli, hükümete yüklendi.Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti yönetiminin, ulustan aldığı gücü çok kısa zamanda istismar ettiğini ileri sürerek, ''Millet iradesinden aldığı gücü kibir yoluyla kullanmaya çalışmış, demokrasinin vazgeçilmez unsuru kabul edilen siyasi partilerin hiçbirini tanımaz hale gelmiştir'' dedi.

Devlet Bahçeli, Konya'nın Ereğli ilçesindeki Demireller Tesisi'nde düzenlenen toplantıda, MHP'nin, Türkiye'nin her yerinde kendi kadrolarıyla seçime girdiğini ifade ederek, diğer siyasal partilerden önce seçim çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimleri tüm siyasal partilerin önemsemeleri gerektiğini dile getiren Bahçeli, ''Bu seçimleri önemseyiniz. Seçimlere çok yüksek bir katılım olmalıdır. Hangi zor şartlar altında olursanız olun mutlaka sandığa gitmelisiniz. Bu seçim sonucu ortaya ç Silis kumu ıkabilecek olan siyasi partilerin almış oldukları oy oranları, bir yandan belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerini belirlerken, diğer taraftan 6 yıl 3 aydır ülkeyi yönetmekte olan bugünkü AK Parti yönetimine de bir ders vermelidir'' dedi.

Bahçeli, bu seçimin diğer seçimlerden farklı bir yönünün ortaya çıkacağını, hiçbir siyasal partiye nasip almayan bir çoğunlukla 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana TBMM'de tek başına iktidar olan AK Parti hükümetinin seçmen iradesiyle bir uyarı almasında ülkenin selameti açısından yarar olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Siyasi iktidarlar demokrasi içinde meşruiyetini seçim sonuçlarından alır. Siyasi iktidarlardan eğer memnun değilsek uyarıyı da millet olarak seçim yoluyla yapmalıyız. Seçim dışında herhangi bir yol aklımıza gelmemelidir. Geçmiş dönemde yaşadıklarımızı dikkate alarak, demokrasi dışı herhangi bir yolla iktidar değişikliğini özlemek Türkiye'ye hayır getirmemiştir. En yakın seçim mahalli idare seçimleridir. Bu seçimlerde iktidarın değişmesi söz konusu değildir. Ama bu seçimle milletin iktidara bir uyarıda bulunması 'Ne yapıyorsun, nereye gidiyorsun, ülkeyi ne gibi bir felakete sürüklüyorsun?' diyerek bir Osmanlı tokadı atma zamanıdır.''

''TEK ADAM, TEK PARTİ ROLÜ''

AK Parti hükümetinin, 6 yıllık dönemde ülkeyi iyi yönetemediğini savunan Bahçeli, ''AK Parti yönetimi, milletten aldığı gücü çok kısa zamanda istismar etmiştir. Millet iradesinden aldığı gücü kibir yoluyla kullanmaya çalışmış, demokrasinin vazgeçilmez unsuru kabul edilen siyasi partilerin hiçbirini tanımaz hale gelmiştir. 'Varsa benim, yoksa benim' anlayışıyla hareket ederek, diğer siyasi partilerin de belli bir oranda oy aldığını ve yüce mecliste temsil edildiğini unutmuş, 'tek adam, tek parti' rolüne soyunmuştur'' dedi.

AK Parti'nin 2007 genel seçimlerinde aldığı yüzde 46,6 oranındaki oyun önemli bir oy oranı olduğunu ifade eden Bahçeli, oranın ülkenin tamamını temsil etmediğini vurguladı. Ülkede muhalefeti ''yok'' kabul etmenin büyük bir yanlış olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

''Bu yanlış kendilerini de batırır, Türkiye'yi de batırır. O yüzden bu yanlıştan dönmek lazımdır. Bu, 6 yıl 3 aylık iktidar süresince bir tahterevalli siyaseti ortaya konulmuştur. Bir tarafta AK Parti, diğer tarafta CHP. 19 tane siyasi parti seçimlere gidiyor. Televizyonlara baktığınızda ya AK Parti Recep Tayyip Erdoğan ya CHP Deniz Baykal'ı görüyorsunuz. Bu gidişata 'dur' demek lazım.

Türkiye'de cepheleşme ve kamplaşma uzun yıllardır sürüyor. Bu iki parti arasındaki gerilimde birisi iktidar oyunu oynuyor, diğeri muhalefet oyunu oynamaya çalışıyor. İkisi de birbirini besliyor, bundan da Türkiye zarar görüyor.''

Bahçeli, toplantıya katılanlardan, partisinin Ereğli Belediyesi başkan adayı Hüseyin Obrukçu'ya da destek istedi.



Kategori : GÜNCEL