DTPli Sakıktan zehir gibi sözler

  • Ana Sayfa
  • DTPli Sakıktan zehir gibi sözler
DTPli Sakıktan zehir gibi sözler
DTP giderek sertleşiyor! Genelkurmay'ın Kürtçe çıkışına DTP'li Sakık'ın cevabı ağır oldu. İşte Sakık'tan zehir gibi sözler!Abone ol

DTP Milletvekili Sırrı Sakık, "Görevi askerlik olan, kışlasında olması gereken askerler açıklama yapıyor. Yargıçları göreve davet ediyoruz diyorlar. El vicdan. Sizin göreviniz kışlanızda ülkeyi korumaktır. Siyaset dünyasına karışmak değil" dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışına katılan DTP Milletvekili Sırrı Sakık, "Ben Kürt'sem, Kürtçe konuşmak en doğal hakkım değil mi? Niye kıyametler kopuyor. Niye Meclis Başkanı yargıçları göreve davet ediyor. Ahmet Türk Kürtçe konuşmuş. Ne yapacak Ahmet Türk. Ahmet Türk Kürt'tür seo . Kürtçe konuşacak tabi" dedi.

Sakık, "Görevi askerlik olan, kışlasında olması gereken askerler açıklama yapıyor. (Yargıçları göreve davet ediyoruz) diyorlar. El vicdan. Sizin göreviniz kışlanızda ülkeyi korumaktır. Siyaset dünyasına karışmak değil. Eğer bu ülkede bu kadar hassanız, bu kadar faili meçhul cinayetler yaşandı. Ey yetkililer niye bir gün yargıçları göreve davet etmediniz? Kürt coğrafyasında yeşeren, büyüyen Ergenekon, 20 bin faili meçhul cinayet işledi. Niye onları yargıçlara şikâyet etmediniz? Çünkü sorun Kürtler olunca gözlerinizi kapatıyorsunuz. İnsanlığa karşı suç işlemek demokrasilerde yoktur" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN SUNİ GÜNDEM YARATIYOR"

Sakık, "Başbakan gidiyor Davos'ta suni gündemler yaratarak insanların duygularını istismar etmeye çalışıyor. Oysaki herkes şunu çok iyi bilir. Başbakan Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanına ne diyordu? Sayın Cumhurbaşkanı (Biz sizin Gazze'de nasıl Filistin halkını bombaladığınızı biliyoruz. Biz sizin plajlarda çocuklarını nasıl öldürdüğünüzü de biliyoruz. İsrailliler Filistin halkına karşı bir soykırım içindedirler). Ama bu başbakanın sözü değil, başbakan bu noktada bir şey söyleyemez. Çünkü 1970'lerde Türk ve Kürt devrimcileri Filistin'in kurtuluşu için gidip bedenlerini ölüme yatırdılar. Ama Başbakan da o tarihte Kasımpaşa'da top oynuyordu" diye konuştu.

Sakık'ın Türkiye'yi eleştirdiği sözleri haberin devamında...

[PAGE]

"BİZ BÜTÜNLEŞTİRİCİYİZ"

DTP Milletvekili Sakık, sözlerini şöyle tamamladı: "Sürekli bu halka zulüm etmek isteyen siyasetçiler, şiddet ve kandan beslenen siyasi partiler, ne söylerler; Kürtler bölücüdürler. Tam tersine biz bütünleştiriciyiz. Biz Çorlu ile Diyarbakır'ı buluşturmaya yemin ettik. Demokrasiyi ve hukuku onun için istiyoruz. Gittiğim her yerde söylüyorum, bizim bildiğimiz tek şey, Allah tektir. Gerisi insanların kurduğu bir düzendir. Ama biz Başbakan'ın o tekli politikalarına karşıyız. Ama biz Kürtler iki ayrı devlet istemiyoruz. İki ayrı bayrak istemiyoruz. Bu coğrafyada Edirne'den Şırnak'a kadar özgür bir Türkiye istiyoruz.



Kategori : GÜNCEL