Bangladeşte bazı subaylar ayaklandı

  • Ana Sayfa
  • Bangladeşte bazı subaylar ayaklandı
Bangladeşte bazı subaylar ayaklandı
Bangladeş'te sınır muhafızlarının isyan girişiminin ardından can kaybı çoğu subay 80'e yükseldi.Abone ol

Bangladeş Genelkurmay Başkanı General Muin U. Ahmed, Başbakan Şeyh Hasina ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Bangladeş ordusunun hükümete karşı itaatkar olduğunu belirterek, "Biz, demok İstanbul subrt rasiyi savunan, ulusa hizmet eden bir halk ordusuyuz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı, ayrıca karargahta çıkan isyanda ölenlerin çoğunu subayların oluşturduğunu, bunun ülke ve ordu için büyük kayıp olduğunu söyledi.

Bu arada, Bangladeş Tüfekli Birlikleri (BTB) denilen sınır muhafızlarının isyanının ardından bugün BTB karargahında 2 toplu mezar daha ortaya çıkarıldığı, 10 kadar yeni ceset bulunduğu ve bulunan ceset sayısının artmasının beklendiği bildirildi.

Yetkililer, BTB komutanı Tümgeneral Şakil Ahmed'in de öldüğü ve 200 kişinin gözaltına alındığı isyan girişimi sonrasında çok sayıda kayıp olduğunu, ölü sayısının 100'ü aşabileceğini belirtiyorlar.

Bangladeş, 1971'de bağımsızlığını kazanmasından bu yana birkaç darbeyle karşılaştı. Ancak, yetkililer son isyan girişiminin maaşlarla ilgili bir uyuşmazlıktan kaynaklandığını, siyasi bir yönü bulunmadığını kaydediyorlar



Kategori : DÜNYA