2 KESK üyesine terör suçlaması

  • Ana Sayfa
  • 2 KESK üyesine terör suçlaması
2 KESK üyesine terör suçlaması
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı 2 sendika şube başkanı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Abone ol

Sivas'ta yasa dışı sol örgütlere yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı 2 sendika şube başkanı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sivas seo Kız Meslek Lisesi’nde Felsefe Öğretmeni olan Eğitim- Sen Şube Başkanı 42 yaşındaki Önder Doğan ile Devlet Demir Yolları’nda sinyalizasyon teknisyeni olarak görev yapan BTS Şube Başkanı 32 yaşındaki Necat Sezginer, Erzurum'da polisteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Her iki sendika şubesinde yapılan aramada, yasa dışı TKP/ML- TİKKO, TKİP ile MKP örgütlerine ait mahkeme kararı ile toplama kararı bulunan 570 dergi, gazete, 35 yasak yayın, pankartlar ve örgüte ait dokümanlar bulunduğu belirtilirken, sendika başkanları Önder Doğan ile Necat Sezginer, Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yazıcı tarafından sorguya alındı. Yaklaşık 8 saat süreyle ifadeleri alınan Önder Doğan ile Necat Sezginer, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, sendika başkanları Önder Doğan ile Necat Sezginer’in yasa dışı terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi. Doğan ile Sezginer, Erzurum E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.



Kategori : GÜNCEL