Ergenekonda güldüren savunma

Ergenekonda güldüren savunma
Ergenekon bugün öyle bir sanığı ağırladı ki mahkeme heyeti de diğer katılımcılarda kendini gülmekten alamadı.Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nda görülen ''Ergenekon'' davasının 57. duruşmasında tutuklu sanıklardan Hüseyin Görüm, savunmasını yaptı. Görüm'ün ifadeleri salonda sık sık gülüşmelere neden oldu.

Allah'ın huzurunda, Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ettiğini ve bu mahkemede doğruları söyleyeceğini belirten Görüm, ''Bugün bir şeyler anlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ya deli dediler, ya meczup dediler dinlemediler. Horward, Yale, Columbia okursan dinlerler. Sakal bıraktık belki dinlerler diye yine dinlemediler'' dedi.

Görüm, Türk Metal Sendikasının kurultayına çağrıldığını, bu kurultayda yapılan konuşmalarda da ''İçeriğin aynı olduğunu'', kurultayda oluşumun içine Vural Savaş'ın davet edilmek istendiğini, ancak onun kabul etmediğini söyledi.

KUR'AN-I KERİMLİ SAVUNMA

''Az sonra Kur'an-ı Kerim konuşacak, ama önce bir şu cürufları atayım'' diyen Görüm, konuşması sırasında zaman zaman Kur'an-ı Kerim'den sureler okudu. Küçük bir Kur'an-ı Kerim çıkarması ve bunu kürsüde bırakması üzerine Görüm, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından bunu cebine alması konusunda uyarıldı.

KİMLERE BABA DEN seo İR?

İstanbul'da Vali Erol Çakır Öğretmenevi'nde Erdal Ünal'ın bir toplantı yaptığını, bu toplantıyı organize ettiğini anlatan Görüm, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Alpaslan Aslan'ı da orada gördük demişler. Yalan. Herkes 4 yıldız. Hava, Kara, Deniz, Jandarma hepsi onun içindeydi. Ben öyle biliyorum yani. Muzaffer Bey (Tekin) ve arkadaşları ile Fikri Baba da (Karadağ) geldi. Benim için babadır. Yine vatan millet söylemleri işte. O olacak bu olacak''

CEZAEVİ KOŞULLARI

Mahkeme Başkanı Şengün'e, ''Ortalıkta bir sürü başkan var. Herkes başkan'' diyerek ''Reis'' olarak hitap etmek istediğini belirten Görüm, ''Ben Atatürk'ten sonra ilk size Reis diyorum. Onu derken de bana bir kıyak yapın diye de beklemiyorum. İyi ki de tutukladınız. Çünkü başka türlü pislikler ayrılmaz. Belki burada bir diyet ödüyoruz'' dedi.

Görüm, bazı tutukluların cezaevi koşullarından şikayet ettiğini anımsatarak, ''Ben 81'de cezaevindeydim. Eski koşulları bilirim. 6 ay her gün kapuska yedim. Şimdi elhamdülillah, çok şükürler olsun her şeyimiz güzel. Arkadaşlarım belki kızabilirler, ama o tarihi de yaşadığım için karşılaştırma yapıyorum'' şeklinde konuştu.

BU KİTAPLAR ÇOK KALIN

Hayatı boyunca bir tek kitap okuduğunu, onun da Kur'an-ı Kerim olduğunu belirten Görüm, savunmasını hazırlarken bazı kanunları okumak istediğini, ancak çok kalın olduklarını gördüğünü söyledi.

Görüm, ''Her bir tanesi 13,5'luk tuğla gibi. Bunları okuyan adamların bir şey yapmasına gerek yok kanat takar gider. Yazılmış, yazılmış ortada bir şey yok. Borçlar Kanunu'ymuş. Bir tek faizi kaldır bitti. Ne bu Borçlar Kanunu filan'' dedi.

Bir arkadaşının Kemer Country'de Turgut Yılmaz'ın ''Atatürk Kupası'' düzenlendiğini söylemesi üzerine, ''Kuvayı Milliye Kupası'' adı altında bir organizasyon yapmayı düşündüğünü belirten Görüm, bu düşüncesini daha sonra gerçekleştirdiğini, ancak organizasyona beklediği bir çok kişinin katılmadığını kaydetti.

DANIŞTAY SALDIRISI

Görüm, Kuvayi Milliye Derneğinin kullandığı Kadıköy'deki binanın daha önceden metruk bir bina olduğunu, kendilerinin tamir ettirdiğini söyledi.

Bir gün televizyon seyrederken Alpaslan Arslan'ın Danıştay saldırısını yaptığını gördüğünü anlatan Görüm, ''Baktım bizim Alpaslan, buradaki avukatlar alınmasın, Alpaslan Aslan avukat olarak çok dürüst, çok düz bir çocuktu. Biraz takıktı, ama çok dürüsttü. Sonra İbrahim Özcan aradı. 'Gördün mü? Gördüm tabii' dedim. Oraya gidip Alpaslan'ın cinayet işlemesi için uçması lazım'' diye konuştu.

Alpaslan Arslan'ı tanıdığını ve kendisinin de ifadesine başvurulabileceğini Mehmet Fikri Karadağ'a söylediğini belirten Görüm, bir süre sonra gözaltına alındığını, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ilkokuldan itibaren tüm hayatını anlattığını bildirdi.

Hüseyin Görüm, Ankara'daki sorgusunda polislerin Muzaffer Tekin ile Zekeriya Öztürk'ün aleyhine ifade verdiğini söylediklerini iddia eden Görüm, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Muzaffer Tekin'in, 'Alparslan Arslan'ı, Hüseyin Görüm'ün yanında gördüm' diye söylediğini anlattılar. Yok öyle bir şey. 'Muzaffer Tekin kendini vurdu' dediler. Muzaffer Tekin kendini vurmaz. Böyle bir dava varsa onun da ismi geçmişse gider ifade verir. Muzaffer Tekin'i Kadıköy'de tanımayan yoktur. Alparslan Arslan'ın onu tanıması da gayet normaldir, dedim. Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan'a git bu işi yap diyecek en son insandır dedim.''

SALONDA GÜLÜMSEMELER

Görüm'ün konuşmaları sırasında sık sık Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün'e ''Başkanım'' diye hitap ettikten sonra kendisine kızarak ''Allah'ım al bu sözü benim ağzımdan'' diye dua etmesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Salondaki diğer sanıklara yönelik olarak ''Sıkılıyorsunuz arkadaşlar, ama çok doluyum. Hakkınızı helal eden. İnanın sizin için de iyi olacak'' diyen Görüm, yaşattıklarından dolayı ailesinden de özür diledi.



Kategori : GÜNCEL