Gökçek amatörleri sevindirdi

Gökçek amatörleri sevindirdi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da faaliyet gösteren 85 amatör kulübe çeşitli yardımlarda bulundu. Gökçek'i sinirlendiren iddia ise Ankaraspor oldu.Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye kaynaklarının Ankaraspor'a aktarıldığı iddialarının ''gerçek dışı ve iftira'' olduğunu savunarak, ''Büyükşehir Belediyesinden Ankaraspor'a tek bir kuruş para sarf edilmemiştir. Yasal olarak bunun sarf edilmesi mümkün değildir'' dedi.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Ankara Futbol İl Temsilciliği 2. Amatör Küme ve 2. A Genç Küme Fikstür Kura Çekimi, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kura öncesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 85 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulundu.

Burada konuşan Ankar seo a Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankara'daki spor kulüplerine her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirterek, yardımların amacının Ankara'dan şampiyon bir takım çıkarmak olduğunu söyledi.

Ankaragücü'nü 100. yılında şampiyon yapmayı hedeflediklerini ifade eden Gökçek, Ankaragücü'nün 7 Mart 2009'daki kongresinde göreve gelecek yönetimle güçlü bir kadro yapacaklarını ve Ankara'nın şampiyon bir takıma kavuşacağını kaydetti.

19 Mayıs Stadı'nın önümüzdeki yıl yıkılıp yerine 50 bin kişilik modern bir stat yapılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Gökçek, yapılacak stadın altında yer alacak alışveriş merkezinden Ankara'nın Süper Lig'de yer alan takımlarına kaynak aktarılacağını, bu yolla sporun destekleneceğini anlattı.

BELEDİYEDEN ANKARASPOR'A KAYNAK AKTARILDIĞI İDDİASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarının Ankaraspor'a aktarıldığı yönündeki iddialara da cevap veren Gökçek, iddiaların ''CHP'li medya tarafından aleyhinde propaganda yapmak amacıyla'' dile getirildiğini savundu.
İddiaların tamamen yalan ve dedikoduya dayalı olduğunu öne süren Gökçek, Sayıştay Başkanlığının konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamayı okudu.

Sayıştayın Ankaraspor ile ilgili sorular sorduğunu ve kendilerinin de cevap verdiğini, olayın da bu şekilde kapandığını ifade eden Gökçek, ''Ortada bir suç varmış gibi bizi suçluyorlar. Sayıştay, sadece 2008 yılında 6 bin 516 tane kamu kuruluşlarına sorgu yapmış. Bize de 30 tane, 50 tane soru sormuş. Bu sorulur, cevap tatminkar olmazsa hakkımızda diğer işlemler yapılır ama böyle bir işlem yok'' dedi.

Sayıştayın yaptığı açıklamanın çok net olduğunu ifade eden Gökçek, ''Büyükşehir Belediyesinden Ankaraspor'a tek bir kuruş para sarf edilmemiştir. Yasal olarak bunun sarf edilmesi mümkün değildir. Ankaraspor'un, Büyükşehir Belediyesinden ayrılmadan önce iki hesabı vardı. Birisi amatör şubeye, diğeri profesyonel şubeye aitti. Profesyonel şubenin hesabına belediyeden bir tek kuruş aktarılmamıştır. Bu iddiaların hesabını mahkemede soracağız'' diye konuştu.

Gökçek, vatandaşların değerlendirme yaparken de belediye başkanlarının spor için yaptıkları yatırımlara bakmasında fayda olacağını belirterek, kendisinin spora sevdalı bir kişi olduğunu, bu yüzden de Ankara'ya birçok spor tesisi kazandırdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından amatör spor kulüplerine yardımları dağıtıldı.



Kategori : SPOR