İki beyaz 10 yıl sonra buluştu

  • Ana Sayfa
  • İki beyaz 10 yıl sonra buluştu
İki beyaz 10 yıl sonra buluştu
Denizli'nin Pamukkale ilçesine 10 yıl aradan sonra kar yağdı. Yıllar sonra gelen kara en çok bölgeyi gezen turistler sevindi. Abone ol

Doğa ile tarihin buluştuğu, UNESCO'nun ''Dünya Kültür Mirası'' listesinde yer alan ve Türkiye'nin deniz turizmine alternatif merkezlerinden biri olan Pamukkale'ye 10 yıldan sonra yağan ilk kar, en çok turistleri sevindirdi.

Pamukkale'yi ziyarete gelen yer seo li ve yabancı turistler, kar yağışı ile travertenlerde oluşan güzel görüntüleri ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti.

Güney Koreli Jonggon Park, AA muhabirine, Pamukkale'ye ilk kez geldiğini, travertenler ile kar yağışını bir arada görme imkanı bulduğunu belirterek, ''daha önce gelen arkadaşlarımız bize burayı çok övdüler. Böyle güzel bir manzara ile karşılayacağımızı tahmin etmiyorduk. İki beyazı bir arada görmek çok güzel'' dedi.

Güney Koreli Enisocak Kim de, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Pamukkale'ye geldiğini ifade ederek, ''tatilimizi Türkiye'de geçirmeye karar verdiğimizde, bize ilk tavsiye edilen yer Pamukkale oldu. Bu ayda fazla bir güzellik göremeyeceğimizi sanıyorduk. Ancak, kar yağışı eşliğinde Pamukkale'yi seyretmek bizi çok etkiledi'' diye konuştu.

Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo ise Pamukkale'ye kış aylarında da turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, Ocak ayında 35 bin yabancı turistin bölgeyi ziyaret ettiğini kaydetti.

2008 yılında 1 milyon 92 bin turistin Pamukkale'ye geldiğini bildiren Sallıo, aralık ayında kurulan sistemle Pamukkale'nin 19 ayrı noktasının güvenlik kameralarıyla gözlendiğini belirtti.



Kategori : GÜNCEL