Çelik, Grundig ile evlilik kararı aldı

  • Ana Sayfa
  • Çelik, Grundig ile evlilik kararı aldı
Çelik, Grundig ile evlilik kararı aldı
Arçelik ile Grundig'den birleşme kararı çıktı. Birleşme, dünyayı sarsan kriz nedeniyle alındı. Şirket bu yolla krizi fırsata çevirecek. Abone ol

Arçelik A.Ş.'nin, çoğunluk hissesine sahip olduğu iştiraki Grundig Elektronik A.Ş. ile birleşme kararı aldığı bildirildi.

Arçelik A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, şirket yönetim kurulunun, dünya ekonomisindeki gelişmeler doğrultusunda dayanıklı tüketim ve tüketici elektroniği sektörlerinde yaşanan gelişmeleri göz önüne alarak, ş seo irketin sektördeki ağırlığını artırmak ve ortaya çıkacak yeni fırsatlardan en uygun şekilde faydalanmasını sağlamak üzere bir dizi yeniden yapılandırma kararı aldığı kaydedildi.

Bu kapsamda, Arçelik A.Ş.'nin, Grundig Elektronik A.Ş ile birleşme kararı aldığına işaret edilen açıklamada, ''Bu karar ile verimlilik sağlamayı hedefleyen Arçelik A.Ş., bir yandan sektörde şirketin rekabet gücünü artırmayı, diğer yandan faaliyet giderleri ile ilgili yeni tasarruflar elde ederek karlılığa ilave katkı sağlamayı planlamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yönetim kurulunun, birleşme kararına ek olarak, şirketin özkaynak yapısını daha da güçlendirerek, pazarda oluşacak yeni fırsatlara daha hazır bir finansal yapı ortaya çıkaracak iki karar daha aldığı belirtildi.

Buna göre, Arçelik'in portföyünde bulunun Koç Finansal Hizmetler A.Ş'ye ait hisselerin bir kısmı Koç Grubu şirketlerine 250 milyon TL bedelle satılacak. Ayrıca, ödenmiş sermaye yüzde 62,5 oranında bedelli olarak arttırılarak, bugünkü 399 milyon 960 bin TL'den 649 milyon 935 bin TL'ye yükseltilecek.

Açıklamada, bu iki işlemle, bir taraftan şirkete toplam 500 milyon TL kaynak sağlanırken, diğer taraftan Koç Finansal Hizmetler hisselerinin satışından vergi öncesi yaklaşık 72 milyon TL kar elde edileceği kaydedildi.

Arçelik'ten Borsaya gönderilen açıklamada da, söz konusu karın kullanımına ilişkin alınmış bir karar bulunmadığı ifade edildi.



Kategori : EKONOMİ