Hatır için ehliyet sınavına girmişler

  • Ana Sayfa
  • Hatır için ehliyet sınavına girmişler
Hatır için ehliyet sınavına girmişler
Şanlıurfa'da jandarma tarafından düzenlenen 'Joker' operasyonunda gözaltına alınan 67 kişi adliyede.Abone olBazı zanlılar ifadelerinde hatır için başkası yerine sınava girdiklerini söylediler.

İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesine bağlı ekipler, Şanlıurfa'da sürücü kursu sahibi ve kurslarda görevli Mustafa B., Yusuf B., Ferman Y., İsmail B. ve Mehmet Nur Ş. liderliğinde oluşturulan suç örgütünün, motorlu taşıtlar sınavına girec seo ek kişilere, düzenledikleri sahte belgelerle sınavı kazanma garantisi verdikleri bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine harekete geçen jandarma 5 ay boyunca yaptığı hassas çalışma sonucunda bu kişilere yönelik 'Joker' adı verilen operasyon başlattı. 5 aylık takip sırasında, çetenin kendilerine başvuran kişilere her türlü güvence ve sahte belge düzenleyerek sınavı kazanıp ehliyet sahibi olma garantisi verdikleri belirlendi. Şehir merkezinde 14 Şubat'ta 19 okulda yapılan sınav salonlarında önlem alan jandarma, sınavın bitmesiyle birlikte önceden isimleri belirlenen şahısları tek tek gözaltına aldı. Jandarma, okulların yanı sıra Suruç ve Hilvan ilçelerindeki 4 ev ile şehir merkezindeki bir sürücü kursuna da baskın düzenledi.

Operasyonda 72 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 19 adet cep telefonu, 16 adet sim kart, 4 bilgisayar, 1 fotoğraf makinesi, 3 adet hafıza kartı, 51 adet CD, 12 adet disket, 1 tarayıcı, 19 diploma, 61 vesikalık fotoğraf, 70 sınav giriş belgesi, 70 sınav cevap kağıdı, 28 sahte sürücü kursu sertifikası ve 120 muhtelif belge ele geçirildi.

3 ila 10 bin lira para karşılığında anlaşma sağlayan suç örgütünün sınava giren jokerlere ise 500 lira para verdikleri öğrenildi. Olayla ilgili çok geniş çaplı soruşturma devam ediyor.



Kategori : GÜNCEL