Bunları yaparsa sırtı yere gelmez!

  • Ana Sayfa
  • Bunları yaparsa sırtı yere gelmez!
Bunları yaparsa sırtı yere gelmez!
Her yoksul eve 600 lira ve 25 bin kişiye iş imkanı! Gökçek "Karayalçın uçuyor" dedi ama o bunları nasıl yapacağını detaylarıyla anlattıAbone ol

İstanbul’da Ekonomi gazetecileriyle sohbet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın projelerini açıkladı.

Karayalçın her yoksul her aileye 600 TL vereceğini ve 25 bin kişiye sohbet iş sağlayacağını iddia ediyor. Bu iki projenin bütçesini 530 milyon TL olarak açıklayan CHP’li aday bu paranın Belediyenin dişinin kovuğunu bile doldurmadığını söylüyor ve kaynağını açıklıyor.

YOKSULLARA 600 TL HEMŞERİLİK GELİRİ

Karayalçın seçilirse Ankara'da yaşayan her yoksul vatandaşa 600 TL. Hemşehrilik geliri vermeyi taahhüt ediyor. Karayalçın'a göre Ankaralıların temel ihtiyaçlarının karşılanması belediye için de bir görev...  Peki neden 600 lira? Karayalçın bu soruya da "Devletin verilerine göre dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak için ayda 2008 fiyatlarıyla 600 TL gelire ihtiyaç vardır" diye cevap veriyor ve şöyle devam ediyor: "Bizim dönemimizde Belediye ayda 600 TL’den az gelire sahip tüm ailelerin gelir düzeyini, vereceği hizmet ve yardımlarla 600 TL’ye yükseltecektir. Hemşerilik Gelirinin su, ulaşım, ısınma, eğitim, gıda, nakit yardımı ve istihdam yoluyla sağlanması düşünülmektedir. Söz konusu harcamaların aile bütçelerine katkısı ve belediye bütçesine getireceği yük hesaplanmıştır."



Kategori : POLİTİKA