Hırsızları kırmızı boya yakalattı

  • Ana Sayfa
  • Hırsızları kırmızı boya yakalattı
Hırsızları kırmızı boya yakalattı
Pideci dükkanına giren 6 zanlı çelik kasayı çaldı. Olay yerinde bıraktıkları bir ipucu polislerin işini kolaylaştırdı.Abone ol

Bursa'da bir pide salonundaki çelik kasayı çalan 6 zanlı, olayda kullanılan otomobilin çarptığı demir direkteki kırmızı boyadan yola çıkılarak yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğinden alınan bilgiye göre, 22 Şubat gecesi Heykel Caddesi'ndeki bir pide salonundan çelik kasa çalınmasıyla ilgili soruştur Deniz kumu ma başlatıldı.

Olayı araştıran güvenlik güçleri, iş yerinin önündeki otopark noktasında bulunan demir direkte kırmızı otomobil boyasına rastladı. Boyadan yola çıkarak aracın modelini belirleyen polis, kent genelinde kırmızı renkli aynı marka araçları araştırmaya başladı.

Olaydan iki gün sonra İvaspaşa Mahallesi'nde aynı model ve renkte kaza yaptığı gözlenen bir otomobil bulan ekipler, bu aracın sahibine ulaştı. Araç sahibi, otomobilini asker eğlencesine giden oğlu Ümit K'ye (20) verdiğini ve oğlunun iki gündür eve gelmediğini belirtti.

Bunun üzerine, gözaltına alınan Ümit K'nin ifadesinde olayı arkadaşları Cihat D. (25), Faruk Ş. (24), Umut B. (22), Yasin İ. (20) ve Erkan K. (20) ile yaptığını belirtmesi üzerine diğer zanlılar da Altıparmak Caddesi'nde yeni kiraladıkları evde yakalandı.

Zanlıların, 12 Şubatta Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki bir restorandan televizyon, dizüstü bilgisayar ile DVD çaldıkları da belirlendi.

Zanlıların ayrıca, içinde 6 bin TL bulunan çelik kasayı çalmak için başka bir araçtan çaldıkları plakayı kendi araçlarına taktıkları, araca koydukları çelik kasayı ise Uludağ yolunda bir ormanlık arazide balyozla açtıkları tespit edildi.

İfadelerinde kasadan çıkan 6 bin TL ile kendilerine yeni giysiler aldıklarını belirttikleri öğrenilen 6 zanlı, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.



Kategori : GÜNCEL