Sigorta şirketlerinin zararı inanılmaz

  • Ana Sayfa
  • Sigorta şirketlerinin zararı inanılmaz
Sigorta şirketlerinin zararı inanılmaz
Mali kriz sigorta şirketlerini de sallıyor. Almanya'nın dev sigorta şirketi Allianz, geçen yıl büyük zarar etti. İşte rakamlar; Abone ol

Alman sigorta şirketi Allianz, geçen yıl 2,4 milyar avro zarar etti.

Avrupa'nın en büyük sigorta şirketi Allianz, önceki yıl 8 milyar avro kar eden şirketin, geçen yıl 2,4 milyar avro zarar ettiğini bildirdi. Allianz, 2002 yılından bu yana ilk kez bir yılda zarar et seo miş oldu.

Geçen yıl dördüncü çeyrek zararı ise 3,1 milyar avro olan şirketin, 2007 yılında 98 milyar avro olan gelirleri de geçen yıl yüzde 5 azalarak 93 milyar avroya indi.

Allianz'ın zararının büyük kısmının, ocak ayında sattığı Dresdner Bank'tan kaynaklandığı, Dresdner Bank'ın 2008'de toplam 6,4 milyar dolar zarar ettiği belirtildi.

Münih merkezli Dresdner Bank'ı 2001 yılında 24 milyar avroya satın alan Allianz, bankayı 14,2 milyar avro zararına elden çıkarmıştı.

Alman Posta İdaresi (Deutsche Post) ise geçen yıl 1,7 milyar avro zarar ettiğini açıkladı. Şirket, 2007'de 1,4 milyar avro kar etmişti.

Şirketin, geçen yıl gelirleri ise 2007 yılına göre yüzde 0,8 artarak 54,5 milyar avroya çıktı.

Bu arada, Fransız-Belçika ortak bankacılık grubu Dexia, geçen yıl 3,33 milyar avro zarar ettiğini bildirdi. Fransa, Belçika ve Lüksemburg'un 6,4 milyar avro sermaye desteğiyle kurtardığı bankacılık devi Dexia, ABD tutsat (mortgage) piyasasında devam eden kötüleşmenin, kaybının artmasında etkisi olduğunu açıkladı.

Banka, 2007 yılında 2,53 milyar avro kar etmişti.

Fransa'nın dördüncü büyük yatırım bankası Natixis bankasının zararı ise geçen yıl 2,8 milyar avro oldu.



Kategori : GÜNCEL