Somalili korsanlar iyice azıttı!

  • Ana Sayfa
  • Somalili korsanlar iyice azıttı!
Somalili korsanlar iyice azıttı!
Somalili korsanlar, kurtarma filikasında rehin tuttukları Amerikalı kaptanı serbest bırakmak için 2 milyon dolar fidye istedi.Abone ol

Somalili korsanlar, kurtarma filikasında rehin tuttukları Amerikalı kaptanı serbest bırakmak için 2 milyon dolar fidye istedi.

Haradheere limanında bulunan bir korsan google da üst sıralara çıkmak Reuters ajansına verdiği bilgide, Amerikalı kaptan Richard Phillips için 2 milyon dolar fidye istendiğini, ayrıca diğer korsanların, daha önce yabancı mürettebatıyla kaçırılan bir Alman gemisiyle filikaya doğru ilerlediğini, böylece Amerikan deniz kuvvetleriyle herhangi bir çatışmada arkadaşlarına yardım edeceklerini söyledi.

Somalili korsan, ''Amerikalıların, bu Alman gemisine ve mürettebatına zarar vermeyeceğini bildiklerinden (korsanlar), kurtarma filikasındaki arkadaşlarıyla buluşacaklarını düşünüyorlar'' dedi.

20 Amerikalı personeli olan konteyner gemisi Maersk Alabama, çarşamba sabahı korsanların saldırısına uğramış, mürettebatı gece geminin kontrolünü ele geçirip kaçmayı başarırken, geminin kaptanı Richard Phillips korsanların elinde rehin kalmıştı.

Hansa Stavanger adlı Alman gemisi ise bir hafta önce Somali açıklarında kaçırılmıştı. Geminin 5'i Alman 24 mürettebatı olduğu sanılıyor.



Kategori : DÜNYA