Gardaşın Hadise boykotu

Gardaşın Hadise boykotu
Azerbeycan "küslük" olayını abartıyor. Obama'nın Ermenistan sınırını açın demesi üzerine Eurovision'da bile Türkiye'yi boykot kararı aldı. Abone ol

Türk-Ermeni sınırının açılacağına ilişkin spekülasyonlar Azeriler’i kızdırıyor. Aliyev, “Yeni sayfa açmaya hazırız” derken Azeri kanalları da Hadise ve Türk şarkılarına michigan seo boykota başladı. Hatta iş 'Türkiye'ye Eurovision'da puan vermeyin' çağrısına kadar gitti.

Türkiye'nin Ermenistan’la sınırını açma girişimleri Azerbaycan’da geniş yankı bulmaya devam ediyor. İstanbul’daki Medeniyetler İttifakı Toplantısı’na katılmayan Azeri lideri İlham Aliyev’in Türkiye ile köprüleri atmaya hazır olduğu dahi iddia ediliyor. Daha önce Türkiye’nin doğalgazını kesme tehdidinde bulunduğu iddia edilen Azeri lider, Musavat gazetesine göre bakanlar kuruluna hitaben yaptığı konuşmada, “Azerbaycan tamamıyla yeni bir sayfa açıyor. Hakimiyetimizden taviz vermeden atılacak yeni adımlara hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Azeri ana muhalefeti lideri İsa Kamber Aliyev’in bu çıkışına karşılık Musavat gazetesine yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’ın çıkarlarınız müdafa etmeyi becermeliyiz” dedi. Kamber, “En önemli müttefilimiz olan Türkiye ile ilişkileri korumak Azerbaycan’ın en önemli önceliklerinden biri olmalıdır” ifadesini kullandı.



Kategori : DÜNYA